Gofri forró csokoládéöntettel



Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot a sóval szitáljuk egy nagy tálba. Készítsünk a közepébe mélyedést. Egy kancsóban keverjük el a tojást, az olvasztott vajat és az írót. Fokozatosan öntsük a mélyedésbe, és keverjük csomómentesre a tésztát.
2. A csokoládéöntethez a vajat, az aprított csokoládét, a tejszínt és a szirupot öntsük egy kis lábosba, és lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg a csokoládé felolvad, és a krém sima lesz. Vegyük le a tűzről, és tartsuk melegen.
3. A gofrisütőt kenjük ki olvasztott vajjal. Öntsünk a közepére kb. 1,25 dl palacsintatésztát (a mennyiség függ a sütő méretétől!), majd terítsük szét majdnem a forma széléig.
4. Süssük 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Tartsuk melegen, amíg a többi gofri elkészül.
A forró csokoládéöntettel és vaníliafagylalttal kínáljuk.