Kávés gofri mokkasziruppal



Elkészítés:
1. Az öntethez töltsük kis lábosba a cukrot, a kávét, a tejszínt és a vizet. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 4-5 percig. Tegyük félre hűlni.
2. Melegítsük elő a gofrisütőt. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót szitáljuk egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tejet, az eszenciát, a cukrot, a tojássárgáját, a vajat, és keverjük simára. Egy tiszta, száraz tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Fémkanállal keverjünk egy adag habot a palacsintatésztába, majd óvatosan forgassuk bele az összes habot.
3. A gofrisütőt kenjük ki olvasztott vajjal. Öntsünk a közepére kb. 1,25 dl palacsintatésztát (a mennyiség függ a sütő méretétől!), majd terítsük szét majdnem a forma széléig. Süssük 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz Tartsuk melegen, amíg a többi gofri elkészül. Az öntetet kanalazzuk a gofrira.
Különösen finom, ha friss tejszínhabbal, csokiforgáccsal és szitált kakaóporral kínáljuk.