Ricottás blincsiki



Elkészítés:
1. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a tejjel elkevert tojást, majd keverjük csomómentesre a tésztát. Keverjük hozzá a vajat. Öntsük kancsóba, fedjük le, és hagyjuk állni 30 percig.
2. Hevítsünk fel egy kisebb palacsintasietőt vagy teflonserpenyőt, és kenjük ki olvasztott vajjal. Öntsünk kevés palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. A felesleget öntsük vissza a kancsóba. Süssük 30 másodpercig, amíg a széle kunkorodni kezd, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalt is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.
3. A ricotta töltelékhez a mazsolát öntsük egy tálba, keverjük el a likőrrel, és tegyük félre 30 percre. Keverjük simára 1-2 perc alatt a ricottát a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal. Keverjük hozzá a mazsolát és a likőrt.
4. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat). Mindegyik palacsinta közepére púpozzunk 1 evőkanál tölteléket, és hajtsuk össze lapos csomaggá. A palacsintákat behajtott oldalukkal lefelé rakjuk olajozott tepsire, egy sorban. A tetejüket kenjük meg kevés olvasztott vajjal. Fedjük le alufóliával, és süssük 10-15 percig, amíg átmelegszik. Szitált porcukorral díszítjük.