Ricottás blincsiki

Adag: 4-6 főre (14 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és ¼ dl tej
3 dkg sótlan, olvasztott vaj
2 db tojás
12 és fél dkg finomliszt
A díszítéshez:
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint olvasztott vaj
A töltelékhez:
1 evőkanál Cointreau likőr
vagy
1 evőkanál Grand Marnier likőr
37 és fél dkg túró
vagy
37 és fél dkg ricotta sajt
2 dkg sótlan, olvasztott vaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
6 dkg mazsola

Elkészítés:

1. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, keverjük hozzá a tejjel elkevert tojást, majd keverjük csomómentesre a tésztát. Keverjük hozzá a vajat. Öntsük kancsóba, fedjük le, és hagyjuk állni 30 percig.

2. Hevítsünk fel egy kisebb palacsintasietőt vagy teflonserpenyőt, és kenjük ki olvasztott vajjal. Öntsünk kevés palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. A felesleget öntsük vissza a kancsóba. Süssük 30 másodpercig, amíg a széle kunkorodni kezd, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalt is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.

3. A ricotta töltelékhez a mazsolát öntsük egy tálba, keverjük el a likőrrel, és tegyük félre 30 percre. Keverjük simára 1-2 perc alatt a ricottát a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal. Keverjük hozzá a mazsolát és a likőrt.

4. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat). Mindegyik palacsinta közepére púpozzunk 1 evőkanál tölteléket, és hajtsuk össze lapos csomaggá. A palacsintákat behajtott oldalukkal lefelé rakjuk olajozott tepsire, egy sorban. A tetejüket kenjük meg kevés olvasztott vajjal. Fedjük le alufóliával, és süssük 10-15 percig, amíg átmelegszik. Szitált porcukorral díszítjük.

A ricottás blincsikit több órával előre elkészíthetjük, és a tálalás előtt csak fel kell melegítenünk.
A blincsiki töltött palacsinta, Kelet-Európából származik, az ottani zsidó konyha kedvelt fogása. Rendszerint reggelire vagy uzsonnára kínálták. Eredetileg a vékony palacsintát csak az egyik oldalán sütötték meg, majd édes túróval megtöltötték, téglalap alakúra hajtogatták, és utána sütötték ki.
Ricottás blincsiki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Ricottás blincsiki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
cikkek