Kakaós palacsinta narancsos csokoládéöntettel

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kakaós palacsinta narancsos csokoládéöntettel
Adag: 4 főre (8-10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db narancs
2 és fél dl tej
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
1 evőkanál kakaópor
6 dkg finomliszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint olvasztott vaj
Az öntethez:
7 és fél dkg fehér csokoládé
25 dkg áfonya
1 ¾ dl tejszín
vagy
1 dl tejföl

Elkészítés:

1. A lisztet a kakaóval szitáljuk egy nagy tálba, készítsünk a közepébe mélyedést, fokozatosan keverjük hozzá a tejjel elkevert tojást és a cukrot, majd keverjük csomómentesre a tésztát. Öntsük kancsóba, fedjük le, és hagyjuk állni 30 percig. A narancsok mindkét végéről vájunk le egy 1 centiméteres szeletet, majd körkörösen hámozzuk meg őket, a fehér héjukat is távolítsuk el. Filézzük ki, azaz vágjuk ki a gerezdeket a hártyák közül (egy tál fölött, hogy felfogjuk a levét). A narancsgerezdeket tegyük a tálba. Fedjük le folpackkal, és tegyük a hűtőbe.

2. Hevítsünk fel egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt, és kenjük ki olvasztott vajjal. Öntsünk 2-3 evőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe, kicsit forgassuk meg, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. Közepes lángon süssük 1 percig, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le egy másik tányérral, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.

3. Az öntethez csepegtessük le a narancsot, a levét fogjuk fel. Egy lábosban keverjük el a narancslét a csokoládéval és a tejszínnel. Kis lángon főzzük, amíg a csokoládé felolvad, és a keverék sima lesz.

4. A palacsinták egyik negyedére tegyünk egy kanálnyi tejfölt vagy creme fraîche-t. Szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A palacsintákat hajtsuk félbe, majd megint félbe. Minden tányérra 2 palacsinta kerül. A palacsintákat locsoljuk meg 1 evőkanál meleg öntettel, és narancsgerezdekkel és áfonyával kínáljuk. A palacsintákat és az öntetet előre is elkészíthetjük. Óvatosan melegítsük fel, és közvetlenül a tálalás előtt töltsük meg őket.

Kakaós palacsinta narancsos csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1771 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Kakaós palacsinta narancsos csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
facebook