Kókuszos palacsinta likőrös fügével

| Fügés palacsinta receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos palacsinta likőrös fügével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg pirított kókuszreszelék
1 ¾ dl tej
2 teáskanál olaj
2 db tojás
6 dkg finomliszt
A likőrös fügéhez:
dl konyak
37 és fél dkg aszalt füge
2 és fél dl narancslé
1 evőkanál lágy barna cukor
1 rúd fahéj
A mascarpone krémhez:
15 dkg mascarpone
2 evőkanál lágy barna cukor
2 evőkanál zsíros tejszín
A sütéshez:
igény szerint sótlan, olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A likőrös fügéhez a fügét, a cukrot, a narancslét, a konyakot, a babérlevelet, a szegfűszeget és a fahéjrudat tegyük egy lábosba. Kis lángon pároljuk 20 percig, amíg a füge megpuhul, és a folyadék a kétharmadára csökken.

2. A mascarpone krémhez óvatosan keverjük ki a mascarponét a cukorral és a tejszínnel.

3. A lisztet csipetnyi sóval szórjuk egy nagy tálba, készítsünk bele mélyedést. Fokozatosan keverjük hozzá a tojást, az olajat és a tejet, majd keverjük csomómentesre. Keverjük bele

a kókuszreszeléket.

4. Hevítsünk fel egy kisebb palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt, és kenjük ki olvasztott vajjal. Öntsünk 0,6 dl palacsintatésztát a serpenyőbe, hogy vékonyan és egyenletesen szétterüljön az alján. Süssük 30 másodpercig, amíg a széle kunkorodni kezd, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Csúsztassuk egy tányérra, takarjuk le, hogy ne hűljön ki, amíg a többi palacsinta elkészül. Ha szükséges, vajazzuk újra a serpenyőt. A palacsinták közé tegyünk zsírpapírt, hogy ne ragadjanak össze.

5. Minden palacsinta közepére helyezzünk pár szem fügét. A palacsintákkal burkoljuk be a fügéket, mintha zacskó lenne, és konyhai cérnával kössük össze a „zacskó” száját. Szórjuk meg kevés porcukorral, és a mascarpone krémmel kínáljuk.

Kókuszos palacsinta likőrös fügével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Kókuszos palacsinta likőrös fügével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
vegetáriánus ételek