Hagymás marharagu

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás marharagu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg apró szemű vöröshagyma
100 dkg marhapacsni
vagy
100 dkg marhalábszár
½ dl olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl vörösbor
1 darabka fahéj
6 szem szegfűbors
¼ kiskanál durvára tört fekete bors
1 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál paradicsompüré
3 ¾ dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát az olajon vastag falú serpenyőben takaréklángon 5 percig kevergetve sütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk (1. kép).

2. A húst lehártyázzuk, és 3 cm-es kockákra vágjuk. A serpenyőben visszamaradt olajban erős lángon 10 percig kevergetve sütjük, hogy szépen megpiruljon, a leve elpárologjon (2. kép).

3. Hozzáadjuk a fokhagymát, a bort, az ecetet, a paradicsompürét és a fűszereket, vízzel felengedjük, (3. kép). Lefedve, kis lángon 60 percig főzzük, időnként megkeverjük.

4. A hagymát az edénybe visszarakva a hús levébe forgatjuk (4. kép), és lefedve 15 percig pároljuk. A darabos fűszereket kidobjuk, és a ragut párolt rizzsel, puha kenyérrel, főtt burgonyával, esetleg párolt zöldségfélével tálaljuk.

Hagymás marharagu Hagymás marharagu Hagymás marharagu Hagymás marharagu
Jól záródó dobozba töltve a fagyasztóban akár egy hónapig is eltarthatjuk, tálalás előtt elég csak felmelegíteni.
Só helyett ételízesítő porral is sózhatjuk, akkor még zamatosabb lesz, illetve több borral és kevesebb vízzel is készíthetjük.
Hagymás marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2271 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Hagymás marharagu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
google+