Sajtos-olívás rák

| Sajtos rákragu receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sajtos-olívás rák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg rák
6 dkg apróra vágott feta sajt
2 kiskanál kakukkfű
¼ kiskanál bors
40 dkg konzerv paradicsom
2 db szárított cseresznyepaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk, a farkát egészben hagyjuk (1. kép).

2. Vastag falú serpenyőben a fokhagymát meg a paprikát 1 percig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot meg a borsot, és kis lángon, meg-megkeverve 15 percig pároljuk (2. kép).

3. Hozzáadjuk a rákot (3. kép) meg a kakukkfüvet, és 4 percig kevergetve sütjük.

4. A sajtot meg az olívabogyót is beleforgatjuk (4. kép), és alaposan felforrósítjuk, sóval ízesítjük. Végül a paprikát kidobjuk belőle, és ropogós kenyérrel meg főtt rizzsel tálaljuk.

Sajtos-olívás rák Sajtos-olívás rák Sajtos-olívás rák Sajtos-olívás rák
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sajtos-olívás rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1463 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Sajtos-olívás rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
van itthon