Sajtos-olívás rák
Tenger gyümölcsei | Sajtos rákragu receptek
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A rákot megtisztítjuk, a farkát egészben hagyjuk (1. kép).
2. Vastag falú serpenyőben a fokhagymát meg a paprikát 1 percig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot meg a borsot, és kis lángon, meg-megkeverve 15 percig pároljuk (2. kép).
3. Hozzáadjuk a rákot (3. kép) meg a kakukkfüvet, és 4 percig kevergetve sütjük.
4. A sajtot meg az olívabogyót is beleforgatjuk (4. kép), és alaposan felforrósítjuk, sóval ízesítjük. Végül a paprikát kidobjuk belőle, és ropogós kenyérrel meg főtt rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.