Tintahal vörösborban

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tintahal vörösborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg bébi tintahal
2 evőkanál száraz vörösbor
½ kiskanál oregánó
½ kiskanál tört fekete bors
2 evőkanál vörösborecet
1 nagy összevágott vöröshagyma
¾ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A tintahalat megtisztítjuk, és a közepét éles késsel behasítva a belét eltávolítjuk (1. kép).

2. A tintahal testét megfogjuk, mutatóujjunkkal a közepét felnyomjuk, a „csőrét” kiszedjük (2. kép), eldobjuk. A tintahalat alaposan megmossuk, és papírtörülközővel leitatjuk.

3. A halat az olajjal, a hagymával és a babérlevelekkel teflonedénybe rakjuk (3. kép), és közepes lángon, fedő nélkül, időnként megkeverve 20 percig, illetve addig pároljuk, amíg a nedvesség elpárolog alóla.

4. A többi hozzávalót is az edénybe adjuk (4. kép), ráöntjük a bort, és lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megpuhítjuk.

Melegen vagy hidegen görög salátával tálaljuk.

Tintahal vörösborban Tintahal vörösborban Tintahal vörösborban Tintahal vörösborban
A tintahalat sose sózzuk meg, és ha szelídíteni akarjuk az ízét, egy kiskanál barnacukrot is adunk hozzá.
Görögországot az Égei-tenger öleli körül, kéznél van hát sok tengeri hal, rák, kagyló.
Tintahal vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Tintahal vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
lexikon