Zöldségek nyolckincsmártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségek nyolckincsmártásban
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ db cukkini
1 és ¼ csomó zöldhagyma
15 dkg laskagomba
2 és fél db konzerv vízigesztenye
1 és ¼ db piros húsú paprika
1 és ¼ db zöldpaprika
2 és fél gerezd fokhagyma
1 és ¼ kisebb piros chilipaprika
3 ¾ evőkanál feketebabszósz
3 evőkanál világos szójaszósz
1 és ¼ teáskanál barna cukor
1 és ¼ teáskanál szezámolaj
2 és fél evőkanál mogyoróolaj
2 és fél teáskanál víz
2 és fél teáskanál száraz fehérbor
vagy
2 és fél teáskanál rizsbor

Elkészítés:

1. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön.

2. A tüzet mérsékeljük. A wokba beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát (1. kép) és fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kétféle paprikát, a felszeletelt cukkinit, chilit és vízigesztenyét (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a felszeletelt laskagombát (3. kép), majd szójaszósszal, rizsborral, barna cukorral, feketebabmártással ízesítjük, kevés vízzel hígítjuk. 4 percig főzzük.

5. Meglocsoljuk a szezámolajjal. Azonnal tálaljuk.

Zöldségek nyolckincsmártásban Zöldségek nyolckincsmártásban Zöldségek nyolckincsmártásban
A nyolckincsmártás a kínai újév alkalmából felszolgált ünnepi menü elmaradhatatlan része. A két hétig tartó ünnepségek elején a Konyha Istenét felküldik a mennybe, hogy jelentést tegyen a földi dolgokról, de újév előestéjén – a mi szilveszterünkkor visszajön, hogy együtt ünnepeljen az emberekkel.
Ha egy doboz pácolt, szeletelt tofut is teszünk a zöldségek közé, főételként tálalhatjuk 4 fő számára.
Zöldségek nyolckincsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Zöldségek nyolckincsmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon