Kelbatyu

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 levél kínai kel
A töltelékhez:
2 evőkanál kesudió
3 dkg bambuszrügy
4 szál újhagyma
1 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
1 darabka friss gyömbérgyökér
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál világos szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kínaikel-leveleket leforrázzuk (1. kép) és 1 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük.

2. A konzerv zöldségeket, lecsöpögtetjük, a frisseket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Tálba tesszük, belekeverjük a frissen reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a kesudiót.

3. Tálban összekeverjük a szójaszószt a szezámolajjal. Belekeverjük a zöldségekbe.

4. A kínaikel-leveleket deszkán szétterítjük. A tölteléket egyenletesen szétosztjuk a leveleken (2. kép).

5. A leveleket alulról felhajtjuk, kétoldalt behajtjuk, majd feltekerjük (3. kép). A kis csomagokat fogvájóval megtűzzük.

6. A töltött kelbatyut bambusz-szitára vagy párolóedény betétjére fektetjük. Gőz fölé tesszük, lefedjük és 15-20 percig gőzöljük.

Kelbatyu Kelbatyu Kelbatyu
A kellevelek megtöltése előre is történhet. Tartsuk felhasználásig hűtőszekrényben.
Kelbatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1727 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Kelbatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
könyvek