Szezámos zöldségek

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szezámos zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db cukkini
2 szál szárzeller
6 dkg apró szemű csiperkegomba
1 evőkanál szezámmag
1 szál póréhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kukoricaliszt
4 evőkanál víz
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál száraz fehérbor
vagy
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és a szezámmagot (1. kép).

2. Hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert, a hosszában félbevágott bébikukoricát, a megtisztított apró szemű csiperkegombát, a vékonyan felszeletelt póréhagymát és cukkinit, a csíkokra vágott háromféle paprikát és fejes káposztát (2. kép). 4-5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Tálban összekeverjük a szójaszószt a kínai rizsborral vagy száraz fehérborral és a szezámolajjal. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük, majd elkeverjük a mártásban. Az egészet a wokba öntjük (3. kép). Felforraljuk. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Előmelegített tálba tesszük és szezámmaggal megszórva, azonnal tálaljuk.

Szezámos zöldségek Szezámos zöldségek Szezámos zöldségek
Szójaszósz helyett osztrigamártással is készíthető, természetesen nem vegetáriánusok számára.
Ezt az ételt étolajjal és nem mogyoróolajjal készítjük, nehogy az intenzív ízű mogyoróolaj elnyomja a zöldségek természetes, zsenge ízét.
Szezámos zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Szezámos zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja