Zöldség chop suey

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldség chop suey
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db cukkini
1 szál sárgarépa
6 dkg héjas, zsenge cukorborsó
1 darabka friss gyömbérgyökér
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 és ¼ dl zöldségleves
2 teáskanál barna cukor
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát cikkekre, a sárgarépát julienne-re (vékony hasábokra) vágjuk. Az édesköménygumót és a cukkinit vékonyan felszeleteljük, a kétféle paprikát csíkokra vágjuk. A héjas, zsenge cukorborsót ferdén felszeleteljük (1. kép).

2. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön. Beledobjuk a hagymát (2. kép) és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. További 30 másodpercig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kétféle paprikát, cukkinit, sárgarépát, héjas borsót és az édesköménygumót (3. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a szójabab csírát, majd a barna cukrot, a szójaszószt. Felöntjük a levessel és nagy lángon kb. 2 percig főzzük.

5. Áttesszük egy előmelegített tálba és azonnal, főtt metélt tésztával kínáljuk.

Zöldség chop suey Zöldség chop suey Zöldség chop suey
Más idényzöldségből is készíthető, a lényeg, hogy színes és friss fogást tálaljunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldség chop suey
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1422 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Zöldség chop suey
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
bevásárlólista