Zöldség chop suey



Elkészítés:
1. A megtisztított hagymát cikkekre, a sárgarépát julienne-re (vékony hasábokra) vágjuk. Az édesköménygumót és a cukkinit vékonyan felszeleteljük, a kétféle paprikát csíkokra vágjuk. A héjas, zsenge cukorborsót ferdén felszeleteljük (1. kép).
2. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön. Beledobjuk a hagymát (2. kép) és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. További 30 másodpercig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a kétféle paprikát, cukkinit, sárgarépát, héjas borsót és az édesköménygumót (3. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a szójabab csírát, majd a barna cukrot, a szójaszószt. Felöntjük a levessel és nagy lángon kb. 2 percig főzzük.
5. Áttesszük egy előmelegített tálba és azonnal, főtt metélt tésztával kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.