Sült zöldségek

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg héjas, zsenge cukorborsó
3 szál szárzeller
20 dkg friss paraj
35 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbérgyökér
2 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál száraz fehérbor
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál világos szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
másfél dl zöldségleves

Elkészítés:

1. Wokban mogyoróolajat forrósítunk.

2. Beletesszük a brokkolirózsákat, a megtisztított, cikkekre vágott hagymát, a frissen reszelt gyömbért és a felszeletelt szárzellert (1. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a megtisztított spenótot, a héjas, zsenge cukorborsót, a kisebb darabokra vágott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát (2. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

4. Tálban összekeverjük a szójaszószt a hoisinmártással, a fehérborral, a cukorral és a zöldségerőlevessel. A wokba öntjük (3. kép) és összekeverjük a zöldségekkel. Fedő alatt 2-3 percig pároljuk, nem szabad, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak. Előmelegített tálra tesszük és azonnal tálaljuk.

Sült zöldségek Sült zöldségek Sült zöldségek
Bármilyen idényzöldségből készíthető.
A sült zöldségekkel sós palacsintát is megtölthetünk, nemcsak rizs mellé kínálhatjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Sült zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Sült zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
google+