Sült zöldségek



Elkészítés:
1. Wokban mogyoróolajat forrósítunk.
2. Beletesszük a brokkolirózsákat, a megtisztított, cikkekre vágott hagymát, a frissen reszelt gyömbért és a felszeletelt szárzellert (1. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a megtisztított spenótot, a héjas, zsenge cukorborsót, a kisebb darabokra vágott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát (2. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
4. Tálban összekeverjük a szójaszószt a hoisinmártással, a fehérborral, a cukorral és a zöldségerőlevessel. A wokba öntjük (3. kép) és összekeverjük a zöldségekkel. Fedő alatt 2-3 percig pároljuk, nem szabad, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak. Előmelegített tálra tesszük és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.