Fokhagymás spenót

| Pirított spenót receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás spenót
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd fokhagyma
100 dkg friss paraj
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál barna cukor
1 db friss zöldhagyma
vagy
1 db friss, 1 cm-es fenyérfű
csipet

Elkészítés:

1. A spenótot megtisztítjuk (1. kép), alaposan megmossuk, papírtörlővel megtöröljük.

2. Wokban olajat forrósítunk.

3. Beletesszük a kisebb darabokra vágott fenyérfüvet vagy zöldhagymát, a zúzott fokhagymát (2. kép) és fél percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a spenótot (3. kép), megsózzuk és 2-3 percig kevergetve pirítjuk, amíg összeesik. Szójaszósszal és barna cukorral ízesítjük. További 2-3 percig pároljuk.

5. Előmelegített tálra teszszük és azonnal tálaljuk.

Fokhagymás spenót Fokhagymás spenót Fokhagymás spenót
Csak friss, leveles spenótból készítsük. A fagyasztott aprítva vagy darálva van, ezért nem alkalmas sütésre.
A fenyérfű külsőre az újhagymához hasonlít, de sokkal keményebb, fás. Íze fanyar, jellegzetes. A távol-keleti ételekben - elsősorban a thai konyhában – sokszor előforduló ízesítő. Keleti élelmiszerboltokban frissen kapható. Nagyon intenzív ízű, csak kevés kell belőle.
Fokhagymás spenót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6237 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Fokhagymás spenót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
ételfotó