Fűszeres gomba
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A háromféle gombát megtisztítjuk, a nagyfejű csiperkét és a laskát vastagon felszeleteljük. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép). Fél percig kevergetve pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a háromféle gombát (2. kép) és együtt 1 percig kevergetve pirítjuk. Szójaszósszal, chilimártással, hoisinmártással, fehérborecettel, barna cukorral és őrölt szecsuáni borssal ízesítjük. 4-5 percig kevergetve pirítjuk.
3. Meglocsoljuk a szezámolajjal (3. kép). Előmelegített tálra teszszük és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Párolt hal vagy csirke mellé kínálhatjuk, de rizzsel körítve főétel is lehet.
Kínai gombákat is használhatunk ehhez az ételhez, melyek jó része inkább állaga, mint íze miatt érdekes. A fafülgomba szárítva minden kínai élelmiszerboltban kapható. 20 percig kell meleg vízbe áztatni, majd alaposan leöblíteni, mert mindig tartalmaz homokot. A fehér, nagyon apró fejű szalmagomba frissen legfeljebb néha kapható hipermarketekben, inkább konzerv formájában lehet hozzájutni. Kissé nyálkás.