Krémes zöldségek

| Pirított káposzta receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Krémes zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál főzőtejszín
4 teáskanál víz
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál mogyoróolaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint korianderzöld

Elkészítés:

1. A fejes káposztát csíkokra vágjuk, a vastag ereket kivágjuk. 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk (1. kép). Alaposan lecsöpögtetjük.

2. Wokban mogyoróolajat forrósítunk. Beletesszük a fejes káposztát és 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a felkarikázott pórét, majd 2 perc pirítás után a zúzott fokhagymát. Fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel (2. kép) és a szójaszósszal. Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük.

4. A zöldségeket szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A visszamaradt levet nagy lángon beforraljuk, kb. a felére.

5. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A lébe belekeverjük a kukoricalisztes krémet. Összeforraljuk és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

6. Belekeverjük a tejszínt (3. kép), majd visszatesszük a zöldségeket. Összemelegítjük.

7. Előmelegített tálra tesszük és korianderzölddel díszítve azonnal tálaljuk.

Krémes zöldségek Krémes zöldségek Krémes zöldségek
Kelkáposztából, fodros kelből, kínai kelből is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Krémes zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Krémes zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
hírlevél