Fodros kel mandulával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fodros kel mandulával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg hámozott mandula
120 dkg pak choi
vagy
120 dkg fodros kel
1 evőkanál barna cukor
7 dl olaj
1 teáskanál
½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A fodros kelt vagy pak choit leveleire szedjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük.

2. A fodros kelt vagy pak choit éles késsel csíkokra vágjuk (1. kép).

3. Wokban bő olajat forrósítunk, majdnem füstöljön. A lángot mérsékeljük, majd beletesszük a kelt (2. kép). 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.

4. A kelt szűrőkanállal kivesszük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. Beletesszük az olajba a mandulát (3. kép) és kb. fél percig pirítjuk. Ugyancsak szűrőkanállal kivesszük és itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

6. A barna cukrot, sót és a fahéjat tálban összekeverjük. A mandulát a kelbe tesszük, rászórjuk a fűszerkeveréket.

Fodros kel mandulával Fodros kel mandulával Fodros kel mandulával
Fodros kel mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2354 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Fodros kel mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
tippek, fortélyok