Zöldek pirítva

| Pirított levélzöldségek receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldek pirítva
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál szárzeller
22 dkg friss paraj
3 dkg héjas, zsenge cukorborsó
35 dkg mángold
vagy
35 dkg pak choi
1 csipet
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámolaj

Elkészítés:

1. A zöldpaprikát csíkokra vágjuk, a szárzellert vékonyan felszeleteljük. Wokban mogyoróolajat forrósítunk.

2. Beletesszük a zúzott fokhagymát. Fél percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt pak choit, a meg tisztított friss parajlevelet, a héjas, zsenge cukorborsót, a zöldpaprikát és a szárzellert (1. kép).

3. 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, csillagánizzsal ízesítjük.

4. Felöntjük a levessel (2. kép) és lefedve 3-4 percig főzzük.

5. A felesleges nedvességet leöntjük. A zöldségeket szezámolajjal meglocsoljuk (3. kép) és jól összekeverjük.

Azonnal tálaljuk, párolt rizzsel körítjük.

Zöldek pirítva Zöldek pirítva Zöldek pirítva
Vegetáriánusak a menü részeként, rizzsel és pl. sült tofuval fogyasszák, míg a húsevők kínáljanak mellé sült húst.
A csillagánizs a kínai konyha fontos fűszere. Az érdekes, valóban csillag alakú fűszert gyakran egészben teszik az ételbe. Díszként is jól mutat, íze csípősebb és erősebb az ánizsénál. A kínai ötfűszer-keverék része, amely fekete borsból, csillagánizsból, szecsuáni borsból, fahéjból és édesköményből áll.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Párolt rizs

Párolt rizs
30 dkg jázminrizs
4.5 dl víz

1. A jázminrizst folyó csapvízben, szitán keresztül addig mossuk, amíg a víz kitisztul.

2. A megadott mennyiségű vízzel feleresztve, egy nagy lábosba tesszük, felforraljuk, és 1 percig forraljuk. Szorosan lefedjük, és a lángot takarékra állítva 10 percig főzzük.

3. Levesszük a lángról, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt villával fellazítjuk a szemeket. Keverve sült, currys és párolt ételekhez kínáljuk.

Zöldek pirítva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Zöldek pirítva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon