Mézes kínai kel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes kínai kel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb kínai kel
1 evőkanál méz
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál szezámmag
1 és ¼ dl narancslé
1 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámolaj
3 evőkanál száraz fehérbor
vagy
3 evőkanál rizsbor
A díszítéshez:
ízlés szerint narancshéj

Elkészítés:

1. A kínai kelt leveleire szedjük, majd csíkokra vágjuk (1. kép).

2. Wokban mogyoróolajat fonósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit és a frissen reszelt gyömbért. Fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kínai kelt és együtt 1 percig kevergetve pirítjuk. Kínai rizsborral, mézzel és narancslével ízesítjük (2. kép). Kis lángon 5 percig főzzük.

4. Megszórjuk a szezámmaggal (3. kép), meglocsoljuk a szezámolajjal. Előmelegített tálra tesszük és csíkokra vágott narancshéjjal díszítve tálaljuk.

Mézes kínai kel Mézes kínai kel Mézes kínai kel
A nálunk is legkedveltebb akácmézet használják Kínában, de ehhez a recepthez más, citrommal vagy naranccsal ízesített mézet is használhatunk.
Kínai kel helyett fejes káposztából vagy kelkáposztából is készíthető. Mindkettő vastagabb levelű és erőtelesebb ízű, ropogósabb állagú.
Mézes kínai kel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1435 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Mézes kínai kel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
vegetáriánus ételek