Zöldséges tofutál

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges tofutál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg friss paraj
1 csomó újhagyma
2 szál szárzeller
1 db cukkini
40 dkg tofu
2 evőkanál mogyoróolaj
2 gerezd fokhagyma
A mártáshoz:
½ teáskanál csípős őrölt pirospaprika
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál hoisin-szósz
4 és ¼ dl zöldségleves
2 evőkanál világos szójaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A tofut hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük. Nagyobb kockákra vágjuk.

2. Wokban olajat forrósítunk és beletesszük a tofukockákat. 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, cukkinit, szárzellert, a megtisztított parajt, a brokkolirózsákat és a zúzott fokhagymát (1. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

3. A mártáshoz lábosba tesszük a szezámolajat, a hoisinmártást, a szójaszószt és a pirospaprikát (2. kép). Felöntjük a levessel és felforraljuk. Beletesszük a zöldségeket (3. kép), majd kis lángon 10 percig főzzük.

4. Előmelegített tálra tesszük, párolt rizzsel körítjük.

Zöldséges tofutál Zöldséges tofutál Zöldséges tofutál
Gombával is gazdagítható.
Ez a recept csak zöld színű zöldségeket tartalmaz, de aki szereti a tarka színeket, tegyen bele piros húsú paprikát is.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges tofutál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Zöldséges tofutál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recept beküldése