Sült tofu zöldségekkel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült tofu zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg tofu
1 szál póréhagyma
6 dkg zsenge cukorborsó
6 dkg bambuszrügy
másfél dl olaj
A mártáshoz:
4 evőkanál osztrigaszósz
3 teáskanál világos szójaszósz
2 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál víz
1 evőkanál száraz fehérbor
vagy
1 evőkanál rizsbor
csipet
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A tofut hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük. Nagyobb kockákra vágjuk (1. kép).

2. Wokban olajat forrósítunk és beletesszük a tofukockákat. 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A felesleges olajat kiöntjük, 2 evőkanálnyit a wokban hagyunk. Beletesszük a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a felkarikázott pórét, a hosszában félbevágott bébikukoricát, a héjas, zsenge cukorborsót és a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a levessel, a rizsborral, az osztrigamártással és a szójaszósszal. Sóval, cukorral ízesítjük, majd felforraljuk. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A wokba öntjük. Addig Főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. .

5. Visszatesszük a tofukockákat (3. kép) és 1 perc alatt összemelegítjük. Párolt rizzsel körítjük.

Sült tofu zöldségekkel Sült tofu zöldségekkel Sült tofu zöldségekkel

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Sült tofu zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Sült tofu zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
facebook