Padlizsán fűszeresen

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsán fűszeresen
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka friss, 2 cm-es gyömbérgyökér
50 dkg padlizsán
1 evőkanál hoisin-szósz
1 evőkanál fehérborecet
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 teáskanál barnacukor
3 evőkanál olaj
2 teáskanál
1 teáskanál őrölt szecsuáni bors
néhány csepp chiliszósz

Elkészítés:

1. 1 A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk (1. kép) (ízlés szerint meghámozzuk). Besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük.

2. Wokban olajat forrósítunk és beletesszük a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott chilit és a frissen reszelt gyömbért. 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt (2. kép) és további 2 percig sütjük.

3. Hozzáadjuk a szójaszószt, a hoisinmártást, cukrot, chilimártást és a fehérborecetet. Felöntjük a levessel (3. kép), őrölt szecsuáni borssal fűszerezzük és kis lángon kb. 10 percig főzzük. A hőmérsékletet növeljük és addig forraljuk, amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Párolt rizzsel körítjük.

Padlizsán fűszeresen Padlizsán fűszeresen Padlizsán fűszeresen
A padlizsán besózására azért van szükség; hogy a keserű nedveket kioldja. Mindig feszes héjú, friss padlizsánt vásárolunk. Ha már túlérett, jobb, ha kikaparjuk a magokat, az a legkeserűbb.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Padlizsán fűszeresen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 876 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Padlizsán fűszeresen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
hírlevél