Báránycomb csípősen



Elkészítés:
1. A bárányhúst kockákra vágjuk, lapos tálba tesszük.
2. Tálban összekeverjük a szójaszószt a hoisinmártással, a frissen reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. A húst beleforgatjuk a pácba (1. kép). Letakarva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a húst és 2 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát és édesköménygumót (2. kép). További 2 percig sütjük.
5. Felöntjük a vízzel és fedő alatt 2-3 percig pároljuk.
6. A mártáshoz lábosba tesszük a kétféle, csíkokra vágott erős paprikát, a mogyoró- és szezámolajat, a rizsborecetet és a barna cukrot (3. kép). Kis lángon 3-4 percig főzzük.
7. A bárányhúst előmelegített tálra tesszük és leöntjük a mártással. Párolt rizzsel körítjük.
![]() |
![]() |
![]() |