Báránycomb csípősen

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg báránycomb
1 darabka 1 cm-es gyömbérgyökér
2 fej hagyma
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál hoisin-szósz
4 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
A mártáshoz:
1 db hegyes erős paprika
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál rizsborecet
1 db piros fűszerpaprika
2 teáskanál barnacukor

Elkészítés:

1. A bárányhúst kockákra vágjuk, lapos tálba tesszük.

2. Tálban összekeverjük a szójaszószt a hoisinmártással, a frissen reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. A húst beleforgatjuk a pácba (1. kép). Letakarva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a húst és 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát és édesköménygumót (2. kép). További 2 percig sütjük.

5. Felöntjük a vízzel és fedő alatt 2-3 percig pároljuk.

6. A mártáshoz lábosba tesszük a kétféle, csíkokra vágott erős paprikát, a mogyoró- és szezámolajat, a rizsborecetet és a barna cukrot (3. kép). Kis lángon 3-4 percig főzzük.

7. A bárányhúst előmelegített tálra tesszük és leöntjük a mártással. Párolt rizzsel körítjük.

Báránycomb csípősen Báránycomb csípősen Báránycomb csípősen
Bárány helyett sertéskarajból vagy bélszínből, sőt, kacsából is készíthető.
Édesköménygumó helyett több hagymát is használhatunk.
Báránycomb csípősen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 716 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Báránycomb csípősen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon