Fokhagymás bárány

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fokhagymás bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kicsontozott bárányborda
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál sötét szójaszósz
4 evőkanál olaj
3 teáskanál szezámolaj
½ teáskanál szecsuáni bors
2 evőkanál száraz fehérbor
vagy
2 evőkanál rizsbor
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A bárányhúst kockákra vágjuk, lapos tálba tesszük. Tálban összekeverjük a szójaszósz felét 2 teáskanál szezámolajjal, a kínai rizsborral és az őrölt szecsuáni borssal. A húst beleforgatjuk a pácba (1. kép). Letakarva legalább fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a lecsöpögtetett húst (2. kép) és 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és további 1 percig sütjük.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, felszeletelt vízigesztenyét (3. kép) és további 1 percig sütjük.

4. Felöntjük a maradék szójaszósszal és a fehérborecettel.

5. Belekeverjük a maradék szezámolajat és 1-2 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús megpuhul. Előmelegített tálra tesszük. Párolt rizzsel körítjük.

Fokhagymás bárány Fokhagymás bárány Fokhagymás bárány
A szezámolaj erőteljes ízű és illatú, inkább ízesítésre használatos. Ne süssünk vele, mert könnyen megég.
Ha sikerül beszerezni, kínai metélőhagymával díszítjük. Ennek fokhagymás íze és illata van.
Fokhagymás bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Fokhagymás bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
most van szezonja