Báránycsíkok gombával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Báránycsíkok gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg csiperkegomba
35 dkg kicsontozott bárányborda
½ teáskanál kukoricaliszt
3 evőkanál világos szójaszósz
½ teáskanál szezámolaj
2 evőkanál olaj
3 evőkanál víz
2 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
3 evőkanál rizsbor
vagy
3 evőkanál száraz fehérbor
néhány csepp chiliszósz
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. A bárányhúst vékony csíkokra vágjuk (1. kép).

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a húst és 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. További 1 percig sütjük.

3. Tálban összekeverjük a szójaszószt, a bort, a chilimártást. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A mártásba keverjük, majd félretesszük.

4. A wokba tesszük a megtisztított, vékonyan felszeletelt gombát is (2. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk.

5. Felöntjük a mártással és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Szezámolajjal meglocsoljuk (3. kép). Előmelegített tálra tesszük és friss piros chilivel díszítve tálaljuk.

Báránycsíkok gombával Báránycsíkok gombával Báránycsíkok gombával
Kínai élelmiszerboltokban kapható szárított kínai gomba, ha van, ezzel készítsük.
Bárány helyett sertéskarajból vagy szűzpecsenyéből is készíthető ez a klasszikus pekingi fogás. Póréhagyma helyett zöldhagymát vagy vöröshagymát is vehetünk.
Báránycsíkok gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2114 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Báránycsíkok gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
pinterest