Hátszín zöldbabbal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hátszín zöldbabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
3 dkg kesudió
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál sötét szójaszósz
2 teáskanál kukoricaliszt
1 és ¼ dl marhahúsleves
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál rizsbor
vagy
1 evőkanál száraz fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A páchoz:
2 teáskanál mogyoróolaj
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. A páchoz összekeverjük a sötét szójaszószt a kukoricaliszttel és a mogyoróolajjal.

2. A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, lapos tálba tesszük. A húst beleforgatjuk a pácba (1. kép). Letakarva legalább fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A mártáshoz a zöldbabot keresztben kettévágjuk. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a babot, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott hagymát, a lecsöpögtetett bambuszrügyet és a kesudiót (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. A wokba tesszük a húst a páccal együtt. 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

5. Tálban összekeverjük a szójaszószt, a bort, a marhahúslevest. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A mártásba tesszük, majd a wokba öntjük (3. kép).

6. Felforraljuk és közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Sóval, borssal ízesítjük és azonnal tálaljuk.

Hátszín zöldbabbal Hátszín zöldbabbal Hátszín zöldbabbal

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Hátszín zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Hátszín zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
tippek, fortélyok