Csipős marha zöldhagymával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csipős marha zöldhagymával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg bélszín
ízlés szerint zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sötét szójaszósz
másfél teáskanál őrölt csillagánizs
A mártáshoz:
másfél csomó zöldhagyma
3 evőkanál olaj
½ teáskanál chiliszósz
2 és ¼ dl víz
1 evőkanál sötét szójaszósz
másfél evőkanál száraz fehérbor
3 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A marhahúst vékony csíkokra vágjuk (1. kép), lapos tálba tesszük.

2. Tálban összekeverjük a szójaszószt a zúzott fokhagymával és az őrölt csillagánizzsal. A húst beleforgatjuk a pácba. Letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A mártáshoz a zöldhagymát hosszában kettévágjuk. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a hagymát (2. kép) és 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

4. A wokba tesszük a húst a páccal együtt (3. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Visszatesszük a zöldhagymát, majd belekeverjük a szójaszószt, a bort, a chilimártást és 1 dl vizet.

5. A kukoricalisztet a maradék vízben csomómentesre keverjük. A wokba öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

6. Előmelegített tálra tesszük és friss zöldhagymával díszítve tálaljuk. Párolt rizzsel körítjük.

Csipős marha zöldhagymával Csipős marha zöldhagymával Csipős marha zöldhagymával
Aki nem szereti a csípős ízt, hagyja el a chilimártást.
Csipős marha zöldhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Csipős marha zöldhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
facebook