Palacsinta egzotikus gyümölcsökkel



Elkészítés:
1. A lecsepegtetett licsit tálban összekeverjük a szokásos módon megtisztított, felkockázott, zöld bélű sárgadinnyével (1. kép).
2. Hozzászemezzük a szőlőt is (2. kép). A meghámozott friss gyömbért a sziruptól lecsepegtetettel együtt finomra vágjuk, és a gyümölcskeverékhez vegyítjük.
3. A szirupot elkeverjük a gyömbérborral vagy a sherryvel, és a gyümölcsre öntjük. Óvatosan az egészet átforgatjuk és lefedve pihentetjük.
4. Közben elkészítjük a fehér palacsintatésztát. Ehhez simára keverjük a tojásfehérjét az étkezési keményítővel meg a vízzel.
5. Bekenünk olajjal egy kisebb teflonserpenyőt, megforrósítjuk, és 4 csipkézett palacsintát sütünk benne a következő módon. Az egyes tésztaadagokat ezúttal nem terítjük el a serpenyő alján, hanem amúgy lyukacsosra sütjük (3. kép). Nem fordítjuk meg, hanem óvatosan konyhai törlőpapírra csúsztatjuk, hogy minden nedvességet felszívjon.
6. A tányéron gyümölcsöt halmozunk a palacsinta felére, másik felét pedig visszahajtjuk. Azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |