Sült déligyümölcsök citromkrémmel



Elkészítés:
1. Az ananászt négybe vágjuk, leveleit nagyrészt eltávolítjuk. A meghámozott papayát félbevágjuk, magos részét kivájjuk, húsát vastag cikkekre vágjuk (1. kép).
2. Meghámozzuk a többi gyümölcsfajtát is. A mangót vastag cikkekre, a kivit félbevágjuk, a banánt egészben hagyjuk Az összes gyümölcsöt egy lapos tálalótálra rendezzük.
3. Megöntözzük a rum-citromlé-szegfűbors elegyével (2. kép), és 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy az ízek és zamatok jól érvényesüljenek. Közben időnként megforgatjuk a gyümölcsdarabokat.
4. A krémhez összekeverjük a margarint a porcukorral meg a reszelt citromhéjjal. Tálalásig hidegen tartjuk.
5. A lecsepegtetett gyümölcsöt pecsenyesütőbe tesszük. Megszórjuk cukorral (3. kép), és forró sütőben kb. 4 percig sütjük. Akkor jó, ha a cukor a tetején hólyagosodni, barnulni kezd.
6. A sült gyümölcsöket a tányéron megöntözzük a rumos lével. Citromkrémet kínálunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |