Gyümölcs karamellakéregben
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A vegyes, nyári gyümölcsöket (pl.: eper, ribiszke, cseresznye, meggy) hőálló desszerttálkákba töltjük (1. kép).
2. Összekeverjük a tejszínt meg a krémtúrót, vaníliaaromával ízesítjük, és a gyümölcsökre simítjuk (2. kép).
3. Minden adag tetejét meghintjük 1 evőkanál malátacukorral (3. kép). Néhány percre jól bemelegített grillsütőbe toljuk, hogy a cukor ráolvadjon a gyümölcsre, kissé karamellizálódjon. Forrón tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Ünnepi alkalmakra 2-3 evőkanál gyümölcslikőrrel is meglocsolhatjuk, mielőtt befednénk a tejszínes krémmel.
A legtöbb tejszínes készítményt ma már zsírszegény változatban is kínálják. Akinek ez is túl zsíros, a tejszínt ebben a receptben zsírszegény krémtúróval sovány tehéntúróval vagy natúr joghurttal helyettesítheti.
Egy adag: 225 kcal (942 kJ). zsírtartalma 1,1 dkg.