Vörösboros sült alma

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörösboros sült alma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db édes, hámozott alma
másfél dl vörösbor
23 dkg málna
1 kisebb narancs leve és héja
6 dkg barna cukor
4 dkg félzsíros margarin
2 evőkanál citromlé
1 rúd fahéj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss mentalevél

Elkészítés:

1. A meghámozott alma magházát kiszúrjuk, a gyümölcsöt vastag cikkekre vágjuk (1. kép). Citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne barnuljon meg.

2. Egy serpenyőben kis lángon lassan felolvasztjuk a margarint, és a cukorral addig kevergetjük, míg szirupos péppé nem áll össze.

3. Az almát kb. 2 percig kevergetve pároljuk a szirupban, hogy körös-körül cukormáz vonja be a gyümölcsdarabokat.

4. Néhány szelet narancshéjat és darabka fahéjat dobunk az almához (2. kép), hozzáöntjük a narancs kinyomott levét meg a vörösbort. 10 percig kevergetve forraljuk.

5. Végül a málnával még 5 percig pároljuk (3. kép).

6. Ha puha az alma, kidobjuk a serpenyőből a fahéj- és narancshéjdarabokat. A desszertet vörösboros mártással bőven megöntözve, egy ágacska borsmentával díszítve azonnal, forrón tálaljuk.

Vörösboros sült alma Vörösboros sült alma Vörösboros sült alma
Az alma más bogyós gyümölccsel is jól kombinálható. Mivel a szeder, a fekete vagy piros ribiszke fanyarabb gyümölcs, mintamálna, a megadottnál valamivel több cukrot kíván meg.
egy adag: 200 kcal (837 kJ), zsírtartalma 0,45 dkg
Vörösboros sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Vörösboros sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
twitter