Gyümölcsös müzlicsemege
Desszertek | Joghurt aszaltgyümölcsökkel receptek
Elkészítési idő:
110 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A gyümölcsöket egy edényben felöntjük az almalével (1. kép).
2. Hozzátesszük a fűszereket és felforraljuk. Kis lángon 10-15 perc alatt megpuhul, megduzzad valamennyi aszalt gyümölcs (2. kép).
3. A vegyes kompótot a főzőedényben hagyjuk kihűlni. Ezután tálba öntjük és 60 percre a hűtőbe tesszük. A fűszereket előzőleg kidobjuk belőle.
4. A kompótot a joghurttal és a müzlivel felváltva desszertpoharakba rétegezzük. Tetejét kevés müzlivel szórjuk meg (3. kép).
5. Egy-két szelet sárgabarackkal színesítjük, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
A legkülönbözőbb aszalt gyümölcsök között válogathatunk. Az említetteken kívül árulnak például szárított mangót vagy körtét is. A csomagoláson mindig nézzünk utána, felhasználás előtt be kell-e áztatni az adott gyümölcsöt, illetve hogy cukrozott-e a termék. Ez utóbbi döntően befolyásolhatja a desszert energiatartalmát.
Egy adag: 340 kcal (1423 kJ), zsírtartalma 0,6 dkg.