Szezámmagos banán



Elkészítés:
1. A banánokat 5 cm-es darabokra vágjuk (1. kép), és kevés citromlébe forgatjuk, hogy ne színeződjenek el.
2. A cukrot kevergetve felolvasztjuk a vízben, majd nagy lángon kb. 6 perc alatt karamellé főzzük.
3. A lecsepegtetett, leszárított gyümölcsdarabokat egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (2. kép).
4. Amint elkészül a karamellszirup, megöntözzük vele a banándarabokat (3. kép). Gyorsan kell dolgoznunk, mert a karamell hamar szilárdul. Ezután szezámmaggal meghintjük, és 10 percig pihentetjük az édes falatkákat.
5. Közben a pár csepp vaníliaaromával ízesített joghurtot (krémtúrót) összekeverjük a porcukorral.
6. A joghurtkrémet megszórjuk kétszínű reszelt citromhéjjal, és mártásként kínáljuk a banán mellé.
![]() |
![]() |
![]() |