Narancsos barackcsemege

| Barackos zselé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos barackcsemege
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl cukrozatlan narancslé
23 dkg húsos aszalt sárgabarack
2 kávéskanál világos méz
4 evőkanál forrásban lévő víz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál zselatinpor
A díszítéshez:
néhány gerezd narancs
ízlés szerint mentalevél
A krémhez:
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz
12 dkg sovány ricotta sajt
vagy
12 dkg sovány tehéntúró
12 dkg sovány natúr joghurt
vagy
12 dkg zsírszegény krémtúró

Elkészítés:

1. A narancslevet az aszalt gyümölccsel fedő alatt 10-15 percig forraljuk (1. kép). Ha a barackok megduzzadtak, levesszük a tűzről, és 10 percig pihentetjük.

2. Péppé turmixoljuk a gyümölcsöt, és simára keverjük a citromlével meg a mézzel. Mérőedénybe töltjük és felöntjük annyi vízzel, hogy 6 dl-t kapjunk (2. kép).

3. A zselatint forrásban lévő vízben feloldjuk, és a barackos krémhez keverjük.

4. Tölthetjük egy nagy (6 dl-es) tálba vagy mindjárt adagokra osztva, 4 kisebb pudingformába (3. kép). Hűtőszekrénybe állítva dermesztjük.

5. Simára összekeverjük a fahéjas krém hozzávalóit. Fedeles edénybe töltve felhasználásig hideg helyen pihentetjük.

6. A pudingformákat néhány pillanatra forró vízbe mártjuk. A gyümölcsös csemegét tányérra borítjuk, és egy darabka naranccsal, mentalevéllel díszítjük. Fahéjas krémmel tálaljuk, amit előzőleg meghintünk kevés őrölt fahéjjal.

Narancsos barackcsemege Narancsos barackcsemege Narancsos barackcsemege
Másfajta aszalt gyümölccsel ugyanilyen finom. Próbáljuk ki körtével őszibarackkal vagy mangóval is.
Narancsos barackcsemege
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1278 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Narancsos barackcsemege
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
pinterest