Trópusi gyümölcscsemege



Elkészítés:
1. A mangó húsát felaprítjuk (1. kép), majd kézi mixerrel, turmixgépben, esetleg villával áttörve pépesítjük.
2. Felkarikázzuk a meghámozott kivit és banánt (2. kép). Hogy ne barnuljanak meg, egy tálban mindkét gyümölcsöt meglocsoljuk a zöldcitrom levével.
3. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan hozzákeverjük a zsírszegény vaníliapudingot. Vaníliaaromával ízesítjük.
4. Desszertpoharakba rétegezzük a gyümölcskeveréket, a mangókrémet és a tojáshabos vaníliapudingot (3. kép). Legalább 20 percre jégbe hűtjük
5. Félbevágjuk a passiógyümölcsöt. Magos belsejüket kivájjuk, a gyümölcshúst elosztjuk a desszerteken.
6. Zöldcitrom reszelt héjával megszórva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |