Ropogós jégkrém



Elkészítés:
1. Összevegyítjük a morzsát a durvára vágott dióval meg a cukorral. A keveréket alufóliával borított sütőlemezen középmeleg grillsütőben 5 percig pirítjuk (1. kép). Közben gyakran megkeverjük, hogy mindenütt egyenletesen barnuljon.
2. Ha kihűlt, összekeverjük a szerecsendióval, a narancshéjjal meg a joghurttal. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a morzsás keveréket (2. kép).
3. Négy pudingformába osztjuk a krémet (3. kép), lesimítjuk a tetejét, és jó másfél órára a mélyhűtőbe tesszük.
4. Tálalásnál pár pillanatra forró vízbe mártjuk a formákat, utána már könnyen kiborítható a jégkrém. Narancsszeletekkel, fél dióval, mentalevéllel díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |