Mandulás krémkehely

Málnás trifle

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás krémkehely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb mandulás habcsók
23 dkg málna
2 dkg pirított, szeletelt mandula
3 dl sovány krémtúró
vagy
3 dl sovány natúr joghurt
1 kávéskanál kakaópor
4 evőkanál mandulalikőr
vagy
4 evőkanál konyak

Elkészítés:

1. A mandulás csókokat mozsártörőben durvára szétnyomkodjuk (1.kép).

2. A morzsalékot egyenlően elosztjuk 4 desszertpohárba, konyakkal vagy mandulalikőrrel megöntözzük, és 30 percen át pihentetjük. Ezalatt a mandulás csók felszívja az alkoholt.

3. Néhány szép szem málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit a poharakba töltjük. A gyümölcsre egy réteg zsírszegény vaníliapudingot simítunk (2.kép).

4. A túrókrémet vagy a natúr joghurtot - természetesen mindkettő zsírszegény változatát - megbolondítjuk néhány csepp mandulaaromával, és a pudingrétegre simítjuk (3.kép). A kelyheket 30 percre a hűtőbe állítjuk.

5. Közvetlenül a tálalás előtt pirított mandulát szórunk a krémdesszert tetejére és meghintjük kakaóporral. Málnaszemekkel díszítjük, és azonnal, hidegen tálaljuk.

Mandulás krémkehely Mandulás krémkehely Mandulás krémkehely
Próbálja ki ezt a csemegét mélyhűtött vegyes bogyós gyümölccsel is! A málna, szeder, ribiszke a desszertpoharakban olvad fel, ízes levük átitatja a mandulás morzsalékot.
Egy adag: 230 kcal (963 kJ), zsírtartalma 0,35 dkg.

Vaníliakrém

Kép nélkül
5 db tojás
4 csepp vaníliakivonat
5 dl teljes tej
1 csipet
5 dkg liszt

1.A tojások sárgáját és a cukrot keverjük addig, amíg kifehéredik és krémes lesz (1. kép).

2. A tejet forraljuk fel a sóval és a vaníliával, majd keverjük a cukros tojáshoz és a liszthez (2. kép).

3. A takarékláng felett, folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg a krém besűrűsödik (3. kép).

Lehetséges változatok:

- Ha mogyoró- vagy mandulakrémet szeretnénk készíteni, adjunk a krémhez, amíg még forró 2 evőkanál darált mogyorót vagy mandulát.

- Ha likőrkrémet szeretnénk készíteni, adjunk még forrón a krémhez egy vagy két evőkanál rumot, konyakot vagy valamilyen likőrfélét.

- Ha citromkrémet akarunk készíteni, 1 citrom finomra reszelt héjával forraljuk fel a tejet, és ne tegyünk bele vaníliakivonatot.

- Ha csokoládékrémet szeretnénk kapni, olvasszunk fel 12 dkg reszelt csokoládét a tejben.

Mandulás krémkehely
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
Mandulás krémkehely
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító konyha
Karcsúsító konyha
(Vince Kiadó, 2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes-fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy... bővebben...
google+