Szilvás karaj



Elkészítés:
1. A sertéskarajt csíkokra vágjuk.
2. Tálban összekeverjük a szójaszószt a kínai rizsborral, a kukoricaliszttel, a cukorral és az őrölt fahéjjal.
3. A húst lapos tálba tesszük. Megkenjük a páccal (1. kép). Levakarva legalább 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A pácból kivesszük, a marinádot megtartjuk.
5. Wokban megforrósítjuk az olajat. A húst beletesszük és 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
6. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott zöldhagymát, majd néhány másodperc múlva a szilvamártást, a hoisin- és a chilimártást is (2. kép). Felöntjük a vízzel és lefedve 8-10 percig főzzük.
7. Belekeverjük a félretett pácot (3. kép) és további 5 percig főzzük. Cikkekre vágott szilvával vagy ringlóval és felkarikázott zöldhagymával díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |