Sertéscsíkok zöldségekkel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéscsíkok zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbérgyökér
1 evőkanál rizsbor
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál víz
2 teáskanál kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma

Elkészítés:

1. A sertés szűzpecsenyét csíkokra vágjuk. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a húst és 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. További 1 percig kevergetve pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát, a cikkekre vágott hagymát, a lecsöpögtetett, feldarabolt vízigesztenyét, a kockára vágott piros húsú paprikát (1. kép) (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a szójababcsírát, további 1 percig sütjük. Mindent kiveszünk a wokból és melegen tartjuk.

4. A wokba öntjük a kínai rizsbort (3. kép), a húslevest és a cukrot. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük A wokba öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

5. Visszatesszük a húst és a zöldségeket is. 2 perc alatt összemelegítjük. A húst és a zöldségeket előmelegített tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk.

Sertéscsíkok zöldségekkel Sertéscsíkok zöldségekkel Sertéscsíkok zöldségekkel
Kínai rizsbor helyett magyar száraz vagy félszáraz fehérbort is használhatunk, pl. hárslevelűt.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Sertéscsíkok zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1639 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Sertéscsíkok zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recept beküldése