Tarka kacsahús szezámmaggal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, lebőrözött kacsahús
12 dkg rózsáira bontott brokkoli
2 teáskanál szezámmag
2 evőkanál kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál barna cukor
1 és ¼ dl tyúkhúsleves
1 evőkanál rizsbor
2 evőkanál világos szójaszósz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A kukoricalisztet a tojás fehérjében kikeverjük.

2. A lebőrözött kacsahúst kockára vágjuk. Beleforgatjuk a bundába (1. kép) és 30 percig állni hagyjuk.

3. A húst kivesszük a tálból. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a húst és körös-körül megpirítjuk. 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük (2. kép), itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Melegen tartjuk.

4. A wokba tesszük a csíkokra vágott kétféle paprikát, a brokkolirózsát és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. A felesleges olajat kiöntjük, 2 evőkanálnyit a wokban hagyunk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, fél percig sütjük. Belekeverjük a szójaszószt, a rizsbort, a cukrot. Felöntjük a levessel és felforraljuk.

6. Visszatesszük a húst és a zöldségeket is (3. kép). 2 perc alatt összemelegítjük.

7. A húst és a zöldségeket előmelegített tálra tesszük és megszórjuk a szezámmaggal.

Tarka kacsahús szezámmaggal Tarka kacsahús szezámmaggal Tarka kacsahús szezámmaggal

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Tarka kacsahús szezámmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Tarka kacsahús szezámmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
hírlevél