Mézes kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Mézes kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott kacsamell
2 evőkanál méz
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 teáskanál fokhagymás borecet
2 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál víz
1 teáskanál őrölt csillagánizs
A tálaláshoz:
ízlés szerint metélőhagyma
ízlés szerint uborka
ízlés szerint zellerzöld

Elkészítés:

1. Tálban összekeverjük a zúzott fokhagymát a sötét szójaszósszal, a mézzel, a fokhagymás ecettel és az őrölt csillagánizzsal. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük és belekeverjük a mártásba.

2. A kicsontozott kacsamellet lapos tálba tesszük. Megkenjük a páccal (1. kép). Letakarva legalább 120 percre, vagy egész éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A húst a pácból kivesszük és tepsibe tesszük. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Közben a kisülő pecsenyelével és a páccal gyakran kenegetjük.

4. Áttesszük a grillsütőbe úgy, hogy a bőrös oldala legyen felül. 3-4 percig grillezzük, amíg a méz karamellizálódik (2. kép).

5. Deszkára téve felszeleteljük (3. kép). Előmelegített tálra tesszük, karikára vágott uborkával, zellerzölddel és metélőhagymával díszítjük.

Mézes kacsa Mézes kacsa Mézes kacsa
Ha a kacsa bőre kezdene megégni, takarjuk le sütés közben alufóliával. Egy beleszúrt hústűvel tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e: a kifolyó lének tisztának kell lennie.
Száraz rozé illik hozzá.
Mézes kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3302 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Mézes kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon