Kacsa fűszeres mártásban

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsa fűszeres mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál kínai ötfűszer-por
35 dkg kicsontozott, lebőrözött kacsahús
12 dkg karfiol
1 darabka gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
6 dkg héjas, zsenge cukorborsó
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál víz
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A húst csíkokra vágjuk. Wokban megforrósítjuk az olajat. Beletesszük a húsdarabokat és 4-5 percig kevergetve pirítjuk (1. kép). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. További 1 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

2. A wokba beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, a héjas, zsenge cukorborsót, a felkarikázott chilit, a hosszában félbevágott bébikukoricát (2. kép) és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A zöldségeket a wok egyik oldalára húzzuk.

3. Visszatesszük a kacsahúst és felöntjük a levessel. Kínai ötfűszer-keverékkel (3. kép) és rizsborral ízesítjük. Kb. 15 percig főzzük, amíg a kacsa megpuhul.

4. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A wokba öntjük a szezámolajjal együtt. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

5. Előmelegített tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk.

Kacsa fűszeres mártásban Kacsa fűszeres mártásban Kacsa fűszeres mártásban
Aki nem szereti a csípőset, hagyja el a chilit.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kacsa fűszeres mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1503 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Kacsa fűszeres mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
könyvek