Pekingi kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Pekingi kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os pecsenyekacsa
4 evőkanál méz
2 teáskanál sötét szójaszósz
1 ¾ liter forró víz
A díszítéshez:
ízlés szerint csíkokra vágott sárgarépa
A mártáshoz:
1 és ¼ dl hideg víz
1 és ¼ dl hoisin-szósz
2 evőkanál szezámolaj
A tálaláshoz:
igény szerint palacsinta
ízlés szerint zöldhagyma
ízlés szerint csíkokra vágott uborka

Elkészítés:

1. A kacsát sütőrácsra fektetjük, tepsibe vagy tálba helyezzük. Leöntjük a forró vízzel (1. kép). A rácsról levesszük, megtöröljük (2. kép), a rácsra visszatéve néhány órára félretesszük.

2. A maradék forró vizet összekeverjük a mézzel és a sötét szójaszósszal. A kacsát bekenjük kevés mázzal (3. kép). 60 percet állni hagyjuk, amíg megszárad. A kenést és a szárítást addig ismételjük, amíg a máz el nem fogy.

3. A mártáshoz a hideg vizet lábosban összekeverjük a szezámolajjal, a hoisin mártással és a cukorral. Összeforraljuk, kihűtjük.

4. A mázas kacsát előmelegített, 190 °C-os sütőben 30 percig sütjük. Megfordítjuk, további 20 percig sütjük, amíg a hús megsül és a bőre ropogóssá válik.

5. A kacsát a sütőből kivesszük és 10 percig állni hagyjuk. A sós palacsintákat gőzön átmelegítjük. A kacsát a csontról lefejtjük, a húst a bőrével együtt csíkokra vágjuk. A mártásba mártva, uborka- és zöldhagymacsíkokkal társítva palacsintába csomagoljuk.

Pekingi kacsa Pekingi kacsa Pekingi kacsa

Mandarinpalacsinta

Mandarinpalacsinta
30 dkg búzaliszt vagy
30 dkg kukoricaliszt
ízlés szerint
szükség szerint víz

A lisztet és a sót annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk összegyúrjuk. Hengerré formázzuk, majd annyi korongra vágjuk, amennyire szükségünk van. Zsiradék nélkül, palacsintasütőben rugalmasra, nem ropogósra sütjük.

Tradicionális kínai elkészítési módja: sűrű galuskatésztát készítenek, majd egyik kezüket belemártva, egy tűzhelyre fordítva felhelyezett wok domborodó felszínére, körkörös mozdulattal rácsurgatják.

Amikor megsült egy fakanállal egy tálra perdítik. Pekingi kacsa tálalásakor nélkülözhetetlen, de más ételekkel töltve is fogyasztják.

Nevét a mandarinok gazdagságát, hatalmát jelképező sárga színről kapta. Ezért többnyire kukoricalisztből, vagy kukorica- és búzaliszt keverékéből készítik. Gyakorlatilag, teljesen megegyezik a mexikói tortillával és többé kevésbé az ősi kelesztetlen lepénykenyerekkel.

Pekingi kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Pekingi kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
pinterest