Mokkatorta

Tarta de moca

Adag: 1 sütőforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál sütőpor
8 evőkanál kristálycukor
3 db tojás
14 dkg liszt
A mokkakrémhez:
25 dkg vaj
1 evőkanál instant/nes kávé
10 dkg pirított, szeletelt mandula
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál tej
2 evőkanál rum
A szószhoz:
2 evőkanál forró víz
40 dkg szilvabefőtt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 30x25 cm-es, magas falú sütőformát kikenünk olvasztott vajjal és kibéleljük sütőpapírral.

2. A tojásokat elektromos habverővel kb. 3 perc alatt sűrűre keverjük. Apránként beletesszük a cukrot, és fehéredésig keverjük. Beleforgatjuk a lisztet, majd belekeverünk 2 evőkanál forró vizet (1. kép).

3. A tésztát a tepsibe simítjuk, és 15-20 percig sütjük. Ha kész, még 3 percig a formában hagyjuk, majd vaníliás cukorral meghintett papírra borítjuk.

4. A mokkakrémhez a cukrot és az 5 evőkanál vizet kisebb lábosban, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Fedő nélkül 2 percig főzzük, majd kihűtjük. A tojássárgáját és a kávéport habverővel sűrű krémmé keverjük. A kihűlt szirupot vékony sugárban, állandó keverés mellett a tojásos krémhez adjuk (2. kép). A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojáskrémet, és habverővel 4 percig erős fokozaton keverjük. 15 percre behűtjük.

5. Fóliával kibélelünk egy 26x8x6 cm-es sütőformát. A piskótatésztát keresztben három részre vágjuk. A tejet elkeverjük a rummal, a mokkakrémet három részre osztjuk.

6. A torta összeállítása: Az első réteg piskótatésztát fejjel lefelé a formába helyezzük, ráöntjük a rumos tej felét (3. kép). Széles, lapos késsel rásimítunk egy adag mokkakrémet (4. kép). Ugyanezt ismételjük a második réteggel is. Az utolsó piskótalapot rányomjuk a tortára, fóliával lefedjük, és legalább 60 percre, de lehetőség szerint egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk, majd a tetejét és oldalát bevonjuk a megmaradt mokkakrémmel. Szálasra vágott, pirított mandulával díszítjük.

7. A mártáshoz a szilvát kimagozzuk, és turmixgépben simára keverjük. Egy szelet tortát tányérra téve, egy kanálnyi szilvapürével meglocsolva tálaljuk.

Mokkatorta Mokkatorta Mokkatorta Mokkatorta
Mokkatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Mokkatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
tippek, fortélyok