Narancsos karamellpuding

Flan de naranja

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos karamellpuding
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A karamellhez:
1 csésze kristálycukor
1 és ¼ dl víz
A pudinghoz:
1 teáskanál reszelt narancshéj
3 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
2 és fél dl tej
2 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Olvasztott vajjal kikenünk egy 20 cm átmérőjű pudingformát.

2. A karamellhez kis lábosban összekeverjük a vizet a cukorral, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Ha a cukor elolvadt, kis lángon, fedő nélkül, keverés nélkül 3-4 perc alatt aranybarnára főzzük. A karamellt egyenletesen az előkészített edény aljába csorgatjuk (1. kép).

3. A tejet, a tejszínt és a reszelt narancshéjat kis lábosban forráspontig hevítjük,. majd a tűzről levéve kihűtjük és leszűrjük. Nagy tálban, elektromos habverővel fehéredésig keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet.

4. A tojásos keveréket finom szűrőn át az előkészített edénybe öntjük (2. kép). A pudingformát mély tepsibe tesszük, és annyi forró vizet öntünk alá, hogy kb. a feléig érjen (3. kép). 45 percig sütjük, amíg megszilárdul. Ha kész, azonnal kivesszük a vízfürdőből (4. kép).

5. Szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd legalább 8 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tálra borítjuk, és cikkekre vágjuk.

Narancsos karamellpuding Narancsos karamellpuding Narancsos karamellpuding Narancsos karamellpuding
Narancsos karamellpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1172 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Narancsos karamellpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
bevásárlólista