Mézes dióval töltött füge

Higos rellenos con nueces y miel

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Mézes dióval töltött füge
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg méz
10 dkg dióbél
1 darabka narancshéj
5 dl vörösbor
2 és fél dl narancslé
1 rúd fahéj
A fűszeres joghurthoz:
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál barna cukor
2 és fél dl natúr joghurt

Elkészítés:

1. Nagyméretű, rozsdamentes acéledényben összekeverjük a vörösbort, a portóit, a narancslevet, a mézet, a fahéjrudat és a kb. 5 cm-es narancshéjdarabot (1. kép). Lassan felforraljuk, és fedő nélkül 10 percig főzzük.

2. A fügéket hosszában felhasítjuk (2. kép), 1-2 dióbéldarabot nyomunk bele (3. kép), majd a fügét óvatosan a forrásban lévő vörösboros keverékbe tesszük. Lefedjük, és lassú tűzön 45 percig főzzük.

3. A fűszeres joghurthoz kis tálkában összekeverjük a joghurtot, a barna cukrot és a fahéjat (4. kép). Fóliával lefedjük, és legalább 30 percre behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

4. A főtt, töltött fügét melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Fűszeres joghurtot kínáljunk mellé.

Mézes dióval töltött füge Mézes dióval töltött füge Mézes dióval töltött füge Mézes dióval töltött füge
Az így elkészített joghurt hűtőszekrényben 2-3 napig eláll.
Mézes dióval töltött füge
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Mézes dióval töltött füge
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
ételfotó