Serpenyős hal vinaigrette-mártásban

Pescado frito con salsa picante de vinagre

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős hal vinaigrette-mártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db 10 dkg-os fehér húsú halfilé
½ teáskanál
½ teáskanál őrölt bors
1 teáskanál édes őrölt pirospaprika
8 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
7 dkg liszt
3 db tojás
A vinaigrett-mártáshoz:
3 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 és fél dl fehérborecet
1 szál apróra vágott újhagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
csipet

Elkészítés:

1. A vinaigrette-mártáshoz kis lábosban összekeverjük az ecetet, az aprított hagymát és kakukkfüvet, a sót, cukrot és a pirospaprikát (1. kép). Fedő nélkül 10 percig főzzük.

2. A lisztet elkeverjük az őrölt borssal, és a besózott halszeleteket a lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk. Közepes tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát (2. kép). A halszeleteket az ízesített tojásba forgatjuk, majd kivéve lecsepegtetjük a felesleget (3. kép).

3. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halakat közepes tűzön, mindkét oldalon 3-4 percig sütjük, amíg a színe szép aranypiros lesz. Nedvszívó papírra szedve lecsepegtetjük (4. kép). A halat vinaigrette-mártással azonnal tálaljuk.

Serpenyős hal vinaigrette-mártásban Serpenyős hal vinaigrette-mártásban Serpenyős hal vinaigrette-mártásban Serpenyős hal vinaigrette-mártásban
A halat borító fűszeres bunda finom, kissé ropogósra sül. Fontos, hogy sütés után a halat mielőbb tálaljuk, mert a bunda könnyen megereszkedhet.
A mártást nem öntjük a halra, nehogy megpuhuljon, hanem kis tálkában kínáljuk mellé.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Serpenyős hal vinaigrette-mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Serpenyős hal vinaigrette-mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
van itthon