Orsótészta a tenger gyümölcseivel

Espirales con marisco

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Orsótészta a tenger gyümölcseivel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb tintahal
2 db 25 dkg-os, darabolt tengeri halfilé
50 dkg királyrák
50 dkg orsótészta
1 teáskanál
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál olívaolaj
2 és fél dl vörösbor
2 és fél dl halalaplé
2 evőkanál sűrített paradicsom
3 gerezd tört fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
3 kisebb hámozott, apróra vágott paradicsom

Elkészítés:

1. A rákokat megtisztítjuk, kierezzük, a farokrészt érintetlenül hagyjuk. A halfilét 3 cm-es darabkákra vágjuk. A tintahalat éles késsel karikára vágjuk (1. kép), és félretesszük.

2. Wokban vagy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és a chilit. Közepes tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rákot, a halat és a tintahalgyűrűt, majd 3-4 percig erős tűzön kevergetve sütjük (2. kép). Ha megpirult, kivesszük a lábosból és félretesszük.

3. A lábosba tesszük az apróra vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a hallevet és a vörösbort (3. kép). Sóval, barnacukorral ízesítjük, felforraljuk, majd takarékra állítva, fedő nélkül 10 percig főzzük. Beletesszük a halféléket is, és összemelegítjük.

4. A száraztésztát bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük (4. kép) és leszűrjük. Összekeverjük a paradicsomos halkeverékkel, és azonnal tálaljuk.

Orsótészta a tenger gyümölcseivel Orsótészta a tenger gyümölcseivel Orsótészta a tenger gyümölcseivel Orsótészta a tenger gyümölcseivel
Ehhez a recepthez bármilyen tésztát használhatunk: csavart vagy kagylótésztát, makarónit vagy olasz pennét. Vigyázzunk, a mártás igen fűszeres.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Orsótészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Orsótészta a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
hírlevél