Borjúhús mandulamártással

Ternera con salsa de almendras

| Borjúszelet mandulamártással receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúhús mandulamártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg egész, pirított mandula
6 szelet borjúhús
15 dkg mandulaliszt
½ teáskanál őrölt bors
¼ teáskanál őrölt fahéj
8 evőkanál tejföl
4 evőkanál édes sherry
7 dkg liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet a borssal tálban összekeverjük. A besózott borjúhúst a fűszeres lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk (1. kép).

2. A vajat és az olajat nagy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a húst, majd közepes tűzön mindkét oldalát 3 percig sütjük (2. kép). Nedvszívó papírra szedve lecsepegtetjük.

3. A zsemlemorzsát a serpenyőbe tesszük, és a visszamaradt zsiradékon, állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Hozzákeverjük a mandulalisztet és a fahéjat (3. kép). Apránként felöntjük a sherryvel és a csirkehúslevessel, majd a mártást simára keverjük. Állandó kevergetés mellett, közepes tűzön 2 percig főzzük. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt (4. kép), és még egy percig forraljuk.

4. A kisült borjúszeleteket a mártással leöntve, pirított mandulával meghintve tálaljuk.

Borjúhús mandulamártással Borjúhús mandulamártással Borjúhús mandulamártással Borjúhús mandulamártással
Fontos, hogy mindig friss zsemlemorzsát használjunk, mert a készen kapható morzsa tönkreteszi a mártás ízét és állagát. Ha szeretjük az erős ízeket, a sherryt madeirával vagy tokajival helyettesíthetjük.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Borjúhús mandulamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Borjúhús mandulamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
van itthon