Fűszeres báránysült

Estofado de cordero a las finas hierbas

| , Mentás báránysült receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fűszeres báránysült
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
3 evőkanál friss rozmaring
337 és fél dkg kicsontozott báránycomb
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
4 és fél db közepes méretű, apróra vágott piros húsú paprika
2 és ¼ kisebb fej apróra vágott hagyma
6 ¾ gerezd zúzott fokhagyma
11 és ¼ dl csirkehúsleves
4 és fél evőkanál olívaolaj
2 és ¼ teáskanál őrölt chilipaprika

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, majd a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát 3-4 percig pároljuk. Beletesszük a formára kötözött bárányhúst, és minden oldalán jól megpirítjuk (1. kép). A húst mély tűzálló tálba helyezzük.

2. A hagymához adjuk a felaprított paprikát, meghintjük a chilivel és a pirospaprikával, közepes tűzön 5 percig pároljuk (2. kép).

3. Felöntjük a borral elkevert csirkehúslevessel, és lassan felforraljuk. Kis tűzön további 10 percig főzzük (3. kép). Sóval, rozmaringgal, mentalevéllel ízesítjük, majd a bárányhúsra öntjük.

4. Az előmelegített sütőben lefedve, 45 percig sütjük, amíg a hús megpuhul (4. kép).

Fűszeres báránysült Fűszeres báránysült Fűszeres báránysült Fűszeres báránysült
Ha valaki a sűrűbb mártások híve, célszerű a bárányhúst még a pirítás előtt lisztbe forgatni, vagy a mártást vízzel elkevert kukoricaliszttel besűríteni.
Ennél a szaftos sültnél nem használunk lisztet, s így hígabb, de igen ízletes mártást kapunk. A spanyolok kis kerámiatálakból fogyasztják ezt a húsételt.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Fűszeres báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
Fűszeres báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol ízek
Spanyol ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából... bővebben...
pinterest